Datasenter

Fra vårt topp moderne datasenter tilbyr vi alle skytjenester

Vårt datasenter er bygget opp fra bunnen som en profesjonell serverhall som sikrer 100% oppetid, skalering og sikkerhet for de hundrevis av servere som til en hver tid kjører der. Alle løsningene i datahallen er kontinuerlig overvåket, I hver enkelt server er også alle vifter, temperaturer, harddisker, minnebrikker, kontrollere, og andre komponenter overvåket. Oppstår det er problem på noe som helst vil det komme opp med varsler på vårt driftssenter, og våre teknikere vil løse det.

ys  Webhotell

ys  Serverleie

ys  Lagring

ys  E-post / Exchange

ys  Applikasjonsservere

arrow

 

Datasenter


Vår datahall er bygget opp fra bunnen av for å være en profesjonell fullredundant serverhall som sikrer 100% oppe-tid  og optimale arbeidsforhold for de hundrevis av serverne som kjører der.  Hallen er delt i to med 80 m2 ren datahall, og 40m2 operatørrom. Tre kjølere hver på 50.000 watt sørger for å holde temperaturen optimal i forhold til spesifikasjonene på serverne.   Løsningen er redundant i form av at et fullt datarom vil klare seg med to av tre kjølere i drift. Varm luft trekkes inn på toppen av kjølerne og kald luft blåses ned i det doble datagulvet. Den kalde luften strømmer så opp igjen på de posisjoner i datagulvet hvor man har plassert rister foran hvert rack. 

To stk. 100kVA Online UPSer styrer all strøm til anlegget, i tillegg til dieselaggregat i eget rom i kjelleren.  Begge UPSer kan drive datarommet i ca. 15 minutter, men allerede etter 20 sekunder startes dieselaggregatet opp og kobles inn. Dette vil levere 280kVA som er nok til å både drive datarommet, og lade UPSer. Dermed vil hele datarommet være forsynt med strøm 100% av tiden selv om f.eks. en av UPS'ene skulle feile, eller man får gjentatte strømbrudd. 

 

ds

 

 

bs21      

Kjølerne får også strøm fra dieselaggregatet slik at de også forblir i drift ved eventuelt strømbrudd.
Dieselaggregatet består av en 350 hesters John Deere 6-sylindret dieselmotor på 8.1 liter. Denne har dieseltank som kan drive den ca. 15 timer og dersom et strømbrudd varer lenger enn dette har vi rutiner som sørger for fylling av diesel.

Alle løsningene i datahallen er kontinuerlig overvåket. Dette inkluderer UPSer, dieselaggregat, kjølere, temperatur flere steder i rommet, strøm til hvert rack, strøm vil hver hylle, og til hver server.  I hver enkelt server er også alle vifter, temperaturer, harddisker, minnebrikker, kontrollere, og andre komponenter overvåket. Oppstår det er problem på noe som helst vil det komme opp med varsler på vårt driftssenter, og våre teknikere vil løse det.

 
 
 

Ved å bruke Lerøen Datapartners nettsider samtykker du i at vi kan lagre informasjonskapsler (cookies) i din nettleser for å forbedre opplevelsen. For mer informasjon les vår personvernerklæring.