logo-hvit-L


- Problemfri IT-hverdag...

Menu
Ø-mannen og datasenteret 260x180

Datahall

Vår datahall er bygget opp fra bunnen av for å være en profesjonell fullredudant serverhall som sikrer 100% oppe-tid og optimale arbeidsforhold for de hundrevis av serverne som kjører der. 

Hallen er delt i to med 80 m2 ren datahall, og 40m2 operatørrom. Tre kjølere hver på 50.000 watt sørger for å holde temperaturen optimal i forhold til spesifikasjonene på serverne.
 
Løsningen er redudant i form av at et fullt datarom vil klare seg med to av tre kjølere i drift. Varm luft trekkes inn på toppen av kjølerne og kald luft blåses ned i det doble datagulvet. Den kalde luften strømmer så opp igjen på de posisjoner i datagulvet hvor man har plassert rister foran hvert rack. 

To stk 100kVA Online UPS'er styrer all strøm til anlegget, i tillegg til dieselaggregat i eget rom i kjelleren. Begge UPS'ene kan drive datarommet i ca. 15 minutter, men allerede etter 20 sekunder startes dieselaggregatet opp og kobles inn. Dette vil levere 280kVA som er nok til å både drive datarommet, og lade UPS'ene. Dermed vil hele datarommet være forsynt med strøm 100% av tiden fordi om feks. en av UPS'ene skulle feile, og fordi om man får gjentatte strømbrudd. Kjølerne får også strøm fra dieselaggregatet slik at de også forblir i drift ved eventuelt strømbrudd.

Dieselaggregatet består av en 350 hesters John Deere 6-sylindret dieselmotor på 8.1 liter. Denne har dieseltank som kan drive den ca. 15 timer og dersom et strømbrudd varer lenger enn dette har vi rutiner som sørger for fylling av diesel.

Alle løsningene i datahallen er kontinuerlig overvåket. Dette inkluderer UPS'er, dieselaggregat, kjølere, temperatur flere steder i rommet, strøm til hvert rack, strøm vil hver hylle, og til hver server. 
I hver enkelt server er også alle vifter, temperaturer, harddisker, minnebrikker, kontrollere, og andre komponenter overvåket. Oppstår det er problem på noe som helst vil det komme opp med varsler på vårt driftssenter, og våre teknikere vil løse det.
 

 

Menu

 
facebook-iconlinkedin

Om oss

Vi er totalleverandør av IT-løsninger til små- og mellomstore bedrifter i Bergen og omegn. 

 "Markedets garantert beste service og oppfølging"
er nøkkelen til vår suksess. 
Kontaktinformasjon

Fantoftveien 38 , 5072 Bergen
Telefon 55 36 20 20
E-post firmapost@ldp.no

Organisasjonsnummer:
NO 979 361 645 MVA
Åpningstid: man-fred. 08-16,

Her finner du oss!

Lerøen Datasenter

Datasenter-7 - 400 Datasenter-9 - 400